Wat heb je nodig?
- 200g ongezouten roomboter
- 200g witte basterdsuiker
- 4 eieren
- 30ml volle melk
- Rasp van 1 citroen
- 225g cakemeel
- 150g blauwe bessen (of ander fruit)
Voor de crumble
- 50g ongezouten roomboter
- 70g lichtbruine basterdsuiker
- 70g bloem
- Snuf zout
- Kaneel naar smaak
Keukenbenodigdheden
-
Papieren cupcake vormpjes
-
Cupcake bakvorm
-
2 mengkommen
-
Mixer
Bereiding
Dit is echt een super makkelijk en heerlijk recept! Laat alles op kamertemperatuur laten komen voor je gaat beginnen.
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Stap 2.
Mix de boter met de suiker zacht en romig (ongeveer 5-10 minuten). Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het ei helemaal is opgenomen door de boter.
Stap 3.
Voeg melk, citroenrasp en de cakemeel toe en meng tot een mooi beslag. Roer het fruit er voorzichtig door.
Stap 4.
Maak de crumble door alle ingrediënten met je handen te mengen tot je een grove crumble hebt.
Stap 5.
Verdeel de cupcakevormpjes over de bakvorm en vul de vormpjes tot 2/3 met beslag. Verdeel de crumble erover.
Stap 6.
Bak ongeveer 25-30 minuten op 160 graden. Prik na 25 minuten even in een cakeje.
Is je prikker droog? Dan kun je ze uit de oven halen en laten afkoelen.
Tip!
Heb je geen cupcakvorm? Geen probleem! Zet dan de papieren cupcakevormpjes op een bakplaat en bak ze op dezelfde manier af als hierboven.