Red velvet cupcakes met roomkaas topping

Wat heb je nodig?

  • 175ml karnemelk
  • 2tl rode kleurstof
  • 10g cacaopoeder
  • 130g ongezouten roomboter
  • 190g kristalsuiker
  • 1tl vanille-extract
  • 1/4tl zout
  • 2 eieren
  • 200g bloem
  • 1,5tl baking soda
  • 1tl witte wijnazijn

Roomkaas topping (alles op kamertemperatuur)

  • 300g roomkaas
  • 175g ongezouten roomboter
  • 140g poedersuiker
  • 2tl vanille-extract

Keukenbenodigdheden

  • Cupcake bakvorm
  • Papieren cupcake vormpjes
  • Spuitzak
  • Gekarteld spuitmondje
  • 2 mengkommen
  • Mixer

Bereiding (12-16 cupcakes)

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng eerst de karnemelk, kleurstof, cacaopoeder tot een papje, laat staan.

Roer de boter, de kristalsuiker, vanille-extract en  zout zacht en romig met de mixer. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en wacht met het volgende ei tot het eerste helemaal is opgenomen door het botermengsel. Voeg de bloem toe en mix kort tot een egaal deeg.

Voeg nu het cacaomengsel, de baking soda en wijnazijn toe en meng totdat je een mooi deeg hebt.

Plaats de papieren cupcakevormpjes in de bakvorm en vul de vormpjes tot 2/3. Het overige beslag kun je op het aanrecht laten staan totdat je eerste lading klaar is.

Bak cakejes in ongeveer 20-25 minuten gaar en laat ze afkoelen op een rooster.

Mix voor de roomkaas topping de boter met de poedersuiker zacht en romig. Voeg de roomkaas en vanille-extract toe en meng tot je een mooi glad mengsel hebt. Doe het mengsel in de spuitzak met het spuitmondje. (plaats wel eerst even het spuitmondje in de spuitzak. Bewaar het op kamertemperatuur en niet in de koelkast.

Spuit als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld een mooie toef op de cupcake. Voor decoratie kun je 1 cupcake verkruimelen of bijvoorbeeld leuke sprinkels of een chocolaatje gebruiken.