Cupcakes met een toefje slagroom en sprinkles

Deze cupcakes zijn super makkelijk en leuk om te maken voor kinderen. Met dit recept maak je 12 normale cupcakes of 24 mini cupcakes!

Wat heb je nodig?

  • 200g zelfrijzend bakmeel
  • 200g kristalsuiker
  • 1/4tl zout
  • 1 zakje vanillesuiker (8gr)
  • 175ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 60ml volle melk
  • 250ml slagroom
  • 2el poedersuiker
  • Sprinkels naar keuze
  • Papieren cupcake vormpjes
  • Cupcake bakvorm (kan ook zonder)

Keukenbenodigdheden

  • 2 mengkommen
  • Garde
  • (staaf) mixer
  • Een kan met een schenktuitje of als je dat hebt een spuitfles met een gaatje in de dop (ik gebruik altijd de spuitfles van de poffertjes)
  • Spuitzak met een gekarteld spuitmondje (heb je geen spuitmondje dan kun je ook de spuitzak ook inknippen zodat je een kartelrandje krijgt)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 1.
Doe in de ene kom het zelfrijzend bakmeel, de kristalsuiker en het zout. Meng met de garde door elkaar.

Stap 2.
Doe in de andere kom de zonnebloemolie, het ei en de melk en mix met de mixer door elkaar.

Stap 3.
Schenk het oliemengsel bij de bloem en mix kort door elkaar totdat je een glad deeg hebt. Dit deeg blijft redelijk vloeibaar, dat hoort zo.

Stap 4.
Plaats de papieren cupcake vormpjes in de vorm of zet ze los op een bakplaat.

Stap 5.
Doe het deeg in de kan of spuitfles en vul de vormpjes tot ongeveer 2/3.

Stap 6.
Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar. Maak je mini cupcakes, dan is ongeveer 18 minuten genoeg.

Stap 7.
Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en schep de slagroom in de spuitzak.

Stap 8.
Zijn de cupcakes helemaal afgekoeld? Spuit dan een toefje slagroom op de cupcakes en versier met de sprinkles!

 

Tip! 
Je kunt de cupcakes ook eerst vullen als je dat leuk vindt. Haal met een mesje een stukje uit de cupcake en vul deze met jam, Nutella of appelmoes. Zet daarna het stukje cupcake weer terug en spuit de slagroom erop.