Wat heb je nodig?
- 200 gram roomboter op kamertemperatuur
- 125 gram witte basterdsuiker
- Rasp van een halve citroen (alleen het geel)
- 1 theelepel vanille-extract
- ¼ theelepel zout
- 1 eidooier op kamertemperatuur, losgeklopt
- 250 gram bloem
- 150 gram rietsuiker
- 1 flinke eetlepel kaneel
Keukenbenodigdheden
- Mengkom
- Mixer met deeghaken
- Plastic folie
- Bakpapier
- Bakplaat
- Scherp mes
Bereiding
Stap 1.
Doe de roomboter, basterdsuiker, citroenrasp en zout in een kom en meng door elkaar. Meng de eidooier erdoor en voeg nu de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in tweeën en vorm twee rollen met een doorsnede van ongeveer 4 cm.
Stap 2.
Meng de rietsuiker met de kruiden, leg de suiker op de werkbank en rol de deegrollen erdoor, zodat ze bedekt zijn met suiker. Verpak de rollen per stuk in plastic folie en leg voor 45 minuten in de koelkast. Je kunt de rollen ook invriezen, zo heb je altijd verse koekjes in huis!
Stap 3.
Verwarm de oven op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 4.
Snijd met een scherp mes het deeg in plakjes van ongeveer 1 cm en leg deze met wat tussenruimte op de bakplaat. Plaats de plaat in het midden van de oven.
Stap 5.
Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en laat ze afkoelen op een rooster.