De lekkerste en makkelijkste chocoladekoekjes

Wat heb je nodig?

  • 200g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 175g lichtbruine basterdsuiker
  • 1tl vanille-extract (zie recept)
  • 1/4tl zout
  • 1 eidooier op kamertemperatuur
  • 250g (patent) bloem
  • 30g cacaopoeder
  • 0,5tl baking soda
  • 200gr pure chocolade

Keukenbenodigdheden

  • Mengkom
  • Mixer met deeghaken
  • Plastic folie
  • Scherp mes
  • Snijplank

Bereiding (8 stuks)

Stap 1.
Meng eerst de boter, suiker, vanille-extract en zout tot het zacht en romig is. Voeg de eidooier toe en mix tot het is opgelost.

Stap 2.
Doe de bloem, cacaopoeder en baking soda erbij en kneed tot een deeg (kan ook nog steeds met de deeghaken).

Stap 3.
Hak de chocolade grof met het scherpe mes en kneed door het deeg.

Stap 4.
Verdeel het deeg in twee delen en maak er rollen van met een doorsnede van ongeveer 4 cm.

Stap 5.
Verpak de rollen in plastic folie en laat ongeveer een uur rusten in de koelkast. Je kunt de rollen ook invriezen, zo heb je snel een vers koekje als je visite krijgt!

Stap 6.
Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 7.
Pak de rollen uit en snijd deze met een scherp mes in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Leg de koekjes met iets tussenruimte op je bakplaat en bak in ongeveer 18-20 minuten gaar.

Stap 8.
Leg ze na het bakken direct op een rooster om af te laten koelen.