Deze heerlijke pannenkoekjes zijn fantastisch als ontbijt of lunch. Suikervrij, glutenvrij en ook heerlijk met ander fruit zoals bosbessen of banaan!
Wat heb je nodig?
- 100g havermout, fijngemalen
- 50g boekweitmeel
- 250ml melk
- 2 eieren
- Snuf zout
- 1tl kaneel
- kokosolie of olijfolie
- Bakje aardbeien
- Bakje bramen
Keukenbenodigdheden
- Steelpannetje
- Koekenpan
- Garde of handmixer
- Kom
- Staafmixer
- Spatel
- Hoge (maat)beker
Bereiding (18 kleine pannenkoekjes)
Stap 1.
Meng voor het beslag de havermout, boekweitmeel en zout door elkaar in een kom. Voeg de helft van de melk toe en mix met de garde tot een dik beslag. Klop vervolgens de eieren erdoor en daarna de rest van de melk. Laat het beslag een kwartiertje rusten op het aanrecht.
Stap 2.
Maak in de tussentijd de saus. Doe 100g aardbeien en 50g bramen met 2 eetlepels water in het steelpannetje. Breng aan de kook en laat een kwartiertje pruttelen. Schenk het mengsel in een hoge beker en mix met de staafmixer tot een saus. Zet apart. Snijd de rest van de aardbeien door de helft. Bewaar een paar hele voor een leuke presentatie.
Stap 3.
Verwarm de koekenpan en voeg per keer bakken 1 tl kokosolie of olijfolie toe aan de pan. Bak per keer drie kleine pannenkoekjes in de pan. Ik gebruik een sauslepel per pannenkoekje. Draai de pannenkoekjes om als de bovenkant bijna droog is. Je kunt de pannenkoekjes warm houden onder folie of straks nog even met zijn allen in de pan opwarmen.
Stap 4.
Maak een stapeltje van de pannenkoekjes, vers fruit en saus. Wil je het toch graag iets zoeter? Strooi en dan wat poedersuiker over!