Paaskoekjes

Wat heb je nodig?

  • 125g (ongezouten) roomboter op kamertemperatuur
  • 125g Witte basterdsuiker
  • 1/4tl zout
  • 1tl vanille extract
  • 1/2 geklutst ei
  • 250g patentbloem

Voor de royal icing

  • 200g poedersuiker
  • 1 eiwit (of 30g gepasteuriseerd eiwit)
  • Eventueel eetbaar kleurstof

Keukenbenodigdheden

  • Mixer met deeghaken (of lekker met de handjes)
  • Deegroller
  • Uitsteekvormpjes

 

Bereiding (15-20 koekjes)

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 1. Mix de boter, suiker, zout en vanille extract.

Stap 2. Voeg het ei toe en meng nog eens.

Stap 3. Voeg de bloem toe, mix eerst met de deeghaken tot kruimels en kneed daarna tot een soepel deeg.

Stap 4. Pak het deeg in met plasticfolie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.

Stap 5. Rol met de deegroller het deeg uit en plaats deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Stap 6. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin (als het kleine koekjes zijn is 10min. al genoeg).

Stap 7. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Stap 8. Klop in de tussentijd het eiwit met de poedersuiker tot een mooi egaal mengsel. Je kunt het mengsel eventueel kleuren met de kleurstof.

Stap 9. Vul een klein spuitzakje of oornetje met royal icing en versier de koekjes.

 

Tip

Omlijn eerst de koekjes met de royal icing en vul daarna het koekje in (super handig!)