Pompoenpuree (basis)

Wat heb je nodig?

  • 1 pompoen
  • beetje water

Keukenbenodigdheden

  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Hoge mengkom 
  • Staafmixer
  • Een bakje om de overgebleven puree in te bewaren

Bereiding

Dit is een basis pompoenpuree, ik vind dat handig omdat je dan per recept kruiden naar smaak kunt toevoegen.

Stap 1.

Verwarm de oven op 200 graden Celcius (boven en onder warmte) 

Stap 2.

Snijdt de pompoen doormidden en leg deze (met pitten) met de snijkant naar beneden op de bakplaat

Stap 3.

Bak de pompoen in ongeveer 20-30 minuten gaar.  Als je er met een vork makkelijk in kunt prikken dan is de pompoen gaar.

Stap 4.

Laat de pompoen afkoelen. Verwijder de pitten en verwijder de schil. Doe de pompoen in een hoge mengkom en pureer glad. Voeg een beetje water toe als je de puree te dik vind. 

Tip!
Pompoenpuree kun je in een afgesloten bakje heel goed bewaren.  In de koelkast ongeveer een week en in de vriezer 3 maanden.