Deze week was ik van plan op de hartige toer te gaan. Dus aan de slag met mijn kaasbroodjes, groente flapjes, worstenbroodjes en pizzahapjes. Maar dat strandde ergens halverwege omdat ik ook een leven blijk te hebben. De afgelopen weken heb ik, samen met mijn zus, gezorgd voor mijn vader. Zijn hart maakte overuren en een pacemaker was uiteindelijk de oplossing. Nu is mijn vader niet heel gezond, dus dat hakte er even in. Als je dan een paar weken heen en weer hebt gereden naast ‘je normale leven’, dan komt er altijd een week waarin je wat achterstallig werk moet inhalen. Dat was dus deze week.
Geen man over boord natuurlijk, want we zitten midden in een nieuw seizoen van Heel Holland Bakt! Het leuke daarvan is dat André van Duin altijd een kort filmpje op Insta zet wat het thema is van deze week. Komende zondag is het thema ‘klassiek’ en dat is natuurlijk een heerlijk thema. Want niets leuker dan je eigen draai geven aan een klassiek recept.

De deelnemers moeten deze week een eigen draai geven aan een vlaai. Een poosje terug heb ik dat geprobeerd met een kersenvlaai en dat pakte goed uit! Mijn zoon Mathijs wilde graag een kersenvlaai, niet met zo’n mooi gesuikerd rooster, maar met een kruimeltopping. Kruimels zijn altijd lekker, op een appeltaart, een cupcake, maar ook op een vlaai. Neem de roomvlaai met die heerlijke krokante kruimels! Maar die zoete kruimels zijn ook super lekker met een frisse kersenvulling. Dit is geen kersenseizoen, dus pakken we gewoon lekker de kersen uit de diepvries of een pot uit het schap.
Ik zou zeggen geef de vlaai een kans en bewaar het recept van de kruimels, want die zijn echt overal lekker op!
Liefs,
Thamar
Reactie plaatsen
Reacties