Super smeuïge brownie

Wat heb je nodig?

  • 180g pure chocolade
  • 140g ongezouten roomboter
  • 130g kristalsuiker
  • 80g donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 1tl vanille-extract
  • 1/4tl zout
  • 1/4tl bakpoeder
  • 60g bloem
  • 50g pecannoten, gehakt (of walnoten als je dat lekkerder vind)
  • 50g pure chocolade, gehakt (of gebruik chocolade calets)

 

Keukenbenodigdheden:

  • Een klein pannetje
  • Een roestvrijstalen kom die op de pan past zonder dat deze de bodem raakt
  • Garde
  • Spatel
  • Bakblik van 20x20 of iets wat in de buurt komt
  • Bakpapier

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius

Stap 1. Doe een laagje water in de pan en breng aan de kook.

Stap 2. Doe de chocolade en de roomboter in de roestvrijstalen kom en zet de kom op de pan met water. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt.

Stap 3. Als de chocolade gesmolten is haal je de kom van de pan en laat je het mengsel iets afkoelen.

Stap 4. Meng nu beide soorten suiker door de chocolade. De suiker lost niet helemaal op, dat is niet erg.

Stap 5. Doe de eieren en eidooier erbij en mis met de garde tot de eieren zijn opgenomen en voeg de vanille-extract erdoor.

Stap 6. Meng nu de bloem, zout en bakpoeder erdoor tot een mooi deeg.

Stap 7. Vet de vorm in, bekleed met bakpapier en stort het deeg in de vorm. Strijk glad met de spatel.

Stap 8. Verdeel de gehakte noten en chocolade over de bovenkant en bak de koek in ongeveer 25-30 minuten gaar. De koek is aan de randen knapperig en binnenin nog zacht. Dit wordt steviger als het helemaal is afgekoeld.

Stap 9. Haal de afgekoelde brownie uit de vorm en snijdt deze in 12-16 stukken.